D66 haalt vaarbelasting weer van stal

Klik hier voor laatste nieuws vaarbelasting

Watersporter draait op voor forse lasten verlichting
In de tegenbegroting 2008 van D66 duikt de vaarbelasting weer op. Werd er in 1999 nog over 80 miljoen gulden gesproken op jaarbasis, D66 wil de watersporter tot 2011 maar liefst 100 miljoen euro afhandig maken.

De commissie Kamminga
“De watersportsector is binnen de geformuleerde uitgangspunten simpelweg niet in staat is om een netto opbrengst van 80 miljoen te genereren.” Was een van de conclusies van het rapport Kamminga uit 1999.

Het onderwerp komt opnieuw aan de orde tijdens de behandeling van het Belastingplan 2002. In het regeerakkoord is toen afgesproken de vaarbelasting nog tijdens dat kabinet in te voeren. De invoering stuit echter op ingewikkelde juridische en uitvoeringsproblemen, zo blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Bos op Kamervragen.

De watersportbranche heeft zich altijd fel verzet tegen de belasting op plezierboten. Twee eerdere wetsvoorstellen uit de jaren negentig sneuvelden voortijdig na negatief advies van de Raad van State over de handhaafbaarheid en de rechtsgrondslag.

Met D66 heeft de economie toekomst, volgens de partij.Dat zal dan wel kloppen alleen gaat dat wel over de rug van honderdduizenden watersporters. Per saldo bezuinigt D66 in 2011 € ¾ miljard meer dan het extra uitgeeft.

Welke commissie moet er nu weer worden ingesteld?
Hebben de commissies en bewindslieden in het verleden slecht werk geleverd? Zijn de conclusies niet duidelijk geweest? Met D66 aan het bewind wordt het druk in buitenlandse jachthavens.


 

Bron: Watersportalmanak.nl, André Otten | Datum van publicatie: 13-01-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via