Nieuw aquaduct bij de Vecht voor de watersport

De recreatievaart op de Vecht bij Muiden moet de komende jaren rekening houden met hinder en mogelijk oponthoud als gevolg van werkzaamheden. In dit geval is dat goed nieuws: er wordt begonnen met de aanleg van het aquaduct ter vervanging van de brug in de A1 over de Vecht! Daarmee wordt een groot knelpunt voor de watersport (en het wegverkeer) opgelost.

De Spieringbrug
Onlangs is al gestart met de aanleg van de nieuwe Spieringbrug. Deze brug komt pal ten zuiden van de huidige brug in de A1 en is straks bedoeld voor het lokale verkeer. Uiterlijk 1 maart 2015 moet die nieuwe brug in gebruik genomen worden. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 3.85 meter. De bediening zal de komende jaren worden afgestemd op de openingstijden van de sluis in Muiden, de brug in de A1 en de spoorbrug Weesp.

Het nieuwe aquaduct
Binnenkort gaat ook de spa de grond in voor de aanleg van het nieuwe aquaduct, dat de huidige brug in de A1 over de Vecht moet vervangen. Als dat aquaduct klaar is, wordt begonnen met de sloop van de huidige brug. Volgens de planning moet dat in 2020 gerealiseerd zijn.

 

Voorlopig zal de watersport op de Vecht dus af en toe rekening moeten houden met extra oponthoud of hinder als gevolg van de werkzaamheden; uiteindelijk zal het er echter een stukje beter van worden!

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 04-10-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via