Watersporters van omgeslagen trimaran gered

Drie watersporters van omgeslagen trimaran gered bij Enkhuizen

Zaterdagmiddag zijn bij Enkhuizen drie watersporters gered door de No Limit en de KNRM nadat hun 11 meter lange trimaran was omgeslagen. De boot en de bemanning was een oefenrondje aan het varen omdat men binnenkort een oversteek wil maken naar Denemarken. Nadat men was vertrokken vanuit Medemblik werden enkele slagen gemaakt op het IJsselmeer. In de buurt van Enkhuizen werd echter een onhandige manoeuvre gemaakt waardoor de trimaran omsloeg. (foto KNRM Enkhuizen)

Vervolgens raakte de punt van de mast de bodem en blijft de boot omgekeerd staan, daarbij leunend op mast en een van de drijvers. De bemanning wist zich op de andere drijver in veiligheid te brengen. Diverse reddingsdiensten waaronder die uit Medemblik, Enkhuizen en Andijk rukken uit naar de trimaran. De berger No Limit is als eerste ter plaatse om de onfortuinlijke watersporters aan boord te nemen.

Vrij kort hierna is ook de KNRM uit Enkhuizen gearriveerd en stappen de watersporters over op de “Watersport” en wordt getracht de trimaran weer om te keren, na enkele pogingen blijkt het schip weer om te keren naar de normale positie en kunnen de zeilen worden gestreken.

De schipper van de trimaran wordt weer aan boord gebracht met enkele mensen van de KNRM die een sleep aanbrengen en dan wordt weer koers gezet naar Medemblik. Of en wanneer de bemanning van de trimaran naar Denemarken gaat is niet bekend, eerst maar een het IJsselmeer overleven…
 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 15-05-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via