Britse watersporter op gruwelijke wijze vermoordt

Engelse watersporter op gruwelijke wijze vermoordt
Gruwelijk watersport nieuws: Een 64 jarige Britse watersporter is voor de kust van Thailand op beestachtige wijze vermoordt. Enkele jonge piraten (16 jaar) wilden midden in de nacht zijn reddingsboot van het jacht stelen.

Malcolm Robertson, eigenaar van het 15 meter lange jacht werd midden in de nacht overvallen door de piraten die hem met een hamer op het hoofd sloegen. Uiteindelijk nadat de keel van de man was doorgesneden en werd hij overboord gegooid. Zijn vrouw die toevallig in een andere cabine lag te slapen heeft de laffe overval overleefd.

Zij deed verslag: "Het gebeurde rond 1 uur 's nachts. Malcolm sliep vooraan in een cabine en ik achterin in een grotere cabine. Ik hoorde iemand aan bord klimmen en riep mijn man. Die schreeuwde me toe dat ik de boot moest verlaten. Plots stonden er drie tieners van rond de 16 jaar in mijn kajuit. Toen ik naar buiten kwam, zag ik al het bloed. Ze hadden hem overboord gegooid nadat ze hem met een hamer hadden geslagen."

De piraten zijn inmiddels door de kustwacht ingerekend.

Overvallers waren kinderen
"Ik dacht dat ik ging sterven. Ik kan maar niet begrijpen waarom ze hem afgeslacht hebben en mij in leven lieten. Ik zat twaalf uur vastgebonden en daardoor heb ik wel gezwollen armen en benen, maar voor de rest ben ik oké. Toen ze net vertrokken waren, kon ik mezelf bevrijden. Ik heb hen dan kunnen afschudden en gelukkig kon de kustwacht hen inrekenen. Ik kan echter de dood van Malcolm onmogeljik aanvaarden en onze kinderen zijn ook helemaal overstuur."

Bron: HLN.be | Datum van publicatie: 28-03-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via