Terras van Ome Ko in Muiden valt door de mand
Onderstaand artikel is een momentopname van 2008 en dus niet meer actueel
Het is misschien wel het meest legendarische terras voor de watersport: het Café van ome Ko in Muiden. Veel watersporters en andere toeristen nemen graag een plaatsje op het zonnige terras dat grenst aan de Grote Zeesluis van Muiden. Genieten van een biertje toekijken hoe andere watersporters in de sluis aanleggen en vooral glimlachen om de fouten die gemaakt worden, terwijl we allemaal wel eens dezelfde fouten maken met aanleggen in een sluis.
Perfecte locatie voor horecabedrijf
Kortom het terras van Ome Ko in Muiden is een perfecte locatie voor een bloeiend horecabedrijf. Helaas mag het niet zo zijn voor Ome Ko op de dag dat wij een bezoek brengen aan het terras. Het bedrijf dat dit jaar 50 jaar bestaat en opgericht is door Jacobus van de Weijde moet nog een aantal zaken leren. Standaard duurt de bediening op het terras lang, maar bij veel bestellingen worden ook nog eens fouten gemaakt. Maar uiteindelijk lukt het wel om de gewenste consumptie op de goede tafel te krijgen. Het personeel is uiterst vriendelijk en blijft glimlachend grapjes maken met de gasten maar ervaren horecamensen zijn het niet. Niet zeuren als je er heen gaat, want dat weet je van te voren..
Menukaart belooft veel, maar valt erg tegen
Erger wordt het als we de verleiding van de menukaart niet kunnen weerstaan. Varkenshaasspies Ome Ko klinkt veelbelovend, maar we hadden beter moeten weten. Als de vriendelijke dame voor onze tafel staat met 2 borden blijkt het voor de buren te zijn, echter de bestelling is niet helemaal doorgekomen, gevulde paprika is iets anders dan kippensateh. Excuus, grapje en weg gaan de borden weer. Na enige tijd is het dan zover: onze spiezen Ome Ko staan op tafel. Ziet er allemaal mooi uit aan de buitenkant. Maar de binnenkant blijkt rauw te zijn. De bediening gevraagd om dit weer mee te nemen en na twee minuten komt de jongeman glunderend weer naar buiten met dezelfde borden. “Volgens onze kok moet ossenhaas rood zijn van binnen meneer”. Inderdaad, maar dit is varkenshaas en de jongeman gaat weer terug naar de kok. Inmiddels hebben onze achterburen hetzelfde probleem. Krokant van buiten en van binnen rauw. “Doe mij maar een gehaktbal” besluiten ze.
Tien minuten later komt onze bestelling opnieuw en nu mooi gebakken, helaas krijgen we geen bestek en de frietjes zijn steenkoud. Uiteindelijk hebben we met bestek (zelf moeten halen) het vlees met de pindasaus gegeten en de smaak was redelijk. De achterburen hebben de gehaktballen weer teruggegeven, ander gasten liepen boos weg. Het is een momentopname en blijkbaar hebben we een verkeerde dag uitgekozen, maar volgens het bedienend personeel gaat dit al een hele tijd zo…
Reactie van dhr. Kleuver van Café Ome Ko Muiden BV:
Betreffende avond herinneren wij ons ook best. een computer die zelf gaat nadenken en niet meer juist communiceert met de keuken. Jammer dat u dat moment mogelijk aanwezig was en dat 8 tafels de mist in gingen. Echter bij gemiddeld 500 terrras bestellingen per dag voor de keuken is dat zeer betreurenswaardig maar geen ramp.
Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 14-05-2008
Advertentie
Reacties
Deel dit met andere watersporters
Laatste nieuws
- 25.04.21 Praktijktest verrekijkers NOBLEX
- 04.02.21 Nieuw boek: Varen naar de Wadden
- 21.01.21 Botenbeurs Düsseldorf ook afgelast
- 17.12.20 Getijden tabellen 2021 gratis op WatersportAlmanak
- 15.12.20 Nieuw en handig boek over varen in Duitsland
- 07.05.20 Watersport- en recreatiesector woedend
- 28.03.20 Jachthavens Waddeneilanden gesloten
- 17.03.20 Motorboot Sneek afgelast
- 13.03.20 Hiswa afgelast vanwege Corona virus
- 06.03.20 GPS Trackers gewild in de watersport